Blog

Vaucluse in de winter

Bevoorrecht

 

Bureaucratie: oh ja. Achterhaalde werkwijzen op papier: zeker weten. Te veel onduidelijke regels en procedures: ja. Ieder opgelost issue lijkt weer een keten van andere op te lossen problemen en probleempjes te veroorzaken. Van een dak dat toch Ă©cht wel blijkt te lekken tot het onwisbare telefoonnummer van de vorige huiseigenaar in ons energieaccount en een inschrijving bij de Chambre de Commerce die niet lukt vanwege een nieuw systeem dat in gebruik is genomen. En toch… toch voelen we ons bevoorrecht om in Frankrijk te mogen wonen en werken.

Winter

We zijn nu bijna een jaar in Frankrijk. Tijd vliegt. We hebben alle seizoenen een keer meegemaakt. Fijn om te merken dat het hier in de winter ook goed vertoeven is. Vooral omdat Caromb vol leven blijft, ook als het toeristenseizoen voorbij is. De blauwe luchten en zonsondergangen zijn prachtig. De winteravonden zijn wel even wennen: het is fris en stil op straat. Veel Netflix dus… 😉 Maar het wordt wel een uur later donker dan in Nederland.

Done it!

Ons huis heeft nog veel liefde en aandacht nodig in de komende jaren maar het wordt elke maand ietsje mooier. We hebben inmiddels een Frans kenteken op de auto, een Franse bankrekening, binnenkort een Franse ziektekostenverzekering en goed contact met de Franse buren. Daarbovenop we hebben we ook nog gezellige mensen ontmoet om leuke dingen mee te ondernemen.
Dus ondanks de hittegolf, de administratieve horror, zorgen over inkomen, stijgende materiaal- en energiekosten en iedereen die je achterlaat in Nederland, blijft het bijzonder om hier te mogen zijn. En begrijp me niet verkeerd, vooral het gemis van familie en vrienden is intens. En toch is het avontuur nog steeds te groot om het niet te beleven…

Bed & Breakfast

Misschien is het je opgevallen? De website voor onze Fiets Bed & Breakfast Chez Vincent is live! De komende 2 maanden gebruiken we om de kamers tip top in orde te maken. Vanaf 2 mei ontvangen we onze eerste gasten. De fietsvakanties gaan na de zomer van start. In combinatie met onze huidige betaalde online opdrachten uit Nederland zijn we dus retedruk.
Ik sluit deze blogreeks dan ook af om genoeg tijd te kunnen steken in de bed & breakfast en fietsreizen. En natuurlijk om voldoende tijd over te houden om zelf te gaan fietsen! Ik wil niets missen van de Vaucluse en de aankomende lente.

Ben je nieuwsgierig naar onze Fiets Bed & Breakfast? Neem af en toe een kijkje op de website, volg ons op Insta of Facebook. Of beter nog: boek een kamer! We hopen iedereen een keer in Frankrijk te mogen begroeten en “ons avontuur” te delen onder genot van een goed glas Ventoux-wijn en een pizza uit eigen pizzaoven. SantĂ© en tot snel…