Blog

Bliksembezoek

Bliksembezoek

Ons plan was duidelijk: na de overdracht van ons huis in Utrecht, reizen we af naar Frankrijk en huren voor een paar maanden een vakantiehuis. We gebruiken deze maanden om een permanente woning te zoeken en ons zakelijk te nestelen in Frankrijk.

Kriebels

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en de kriebels waren té groot. Dus we wachten niet tot half maart. Maar we brengen half januari al een bliksembezoekje aan Frankrijk. Onder het mom van “even sfeer proeven in de winter. Is het hier echt zo saai als alle toeristen weg zijn?”.
En alvast wat huizen bekijken..

De kriebels waren trouwens snel weer voorbij:

  • Huis 1: de makelaar verwacht ons pas een dag later, we gaan onverrichter zaken weer weg.
  • Huis 2: de makelaar neemt ons mee naar een huis waarvoor maar 1 oplossing mogelijk is; met de grond gelijk maken en opnieuw beginnen. Het afval ligt letterlijk tot aan het plafond, ik zou willen dat we een foto hadden gemaakt… je kunt je niet voorstellen dat deze mensen hun huis serieus willen verkopen.
  • Huis 3: de makelaar brengt ons naar een huurhuis dat niet te koop is.
  • Huis 4: dit huis willen we het liefst bekijken van allemaal, maar helaas, het komt niet tot een bezichtiging, het huis is opeens “sous compromis”.
  • Huis 5: ziet er op de foto’s prachtig uit. Blijkt een verkapte honden-uitlaat-plaats te zijn met een bizarre hoeveelheid zelf gefabriceerde inbouwkasten. Het enige echt mooie aan het huis is een ingenieus beveiligingssysteem…. kun je je natuurlijk afvragen waarom je dat nodig zou hebben?
  • Huis 6: niet onaardig. Totdat we de kelder zien… ruim 100m2 met allemaal kleine gangetjes en kamertjes. We krijgen allebei meteen een “Dutroux”-gevoel…
  • Huis 7: prachtig! Het ligt alleen pal langs een mega drukke doorgaande weg…

We leren dat…

Was het dan helemaal voor niets? Zeker niet! We bekijken het huis dat we in maart voor ruim 3 maanden zullen huren. En we zijn er blij mee.
En ook in januari is de Vaucluse mooi! Echt niet alle dorpen zijn uitgestorven zonder toeristen, er is gewoon leven te bekennen. Winkels zijn open en om 20 uur stromen de restaurants vol voor het diner.
Verder verkennen we 2 nieuwe potentiële woonplaatsen: Caromb en Beaumes de Venise zijn allebei goedgekeurd. Malemort de Combat is daarentegen definitief geschrapt als mogelijk interessante woonplaats. Venasque valt ook af als woonplaats, maar als fietsbestemming: top!

We maken ook voor het eerst echt kennis met de Mistal. Tja, best koud. En hij waait ook best hard…. We zouden er niet graag tegenin fietsen… Maar je hebt er maximaal 3, 6 of 9 dagen last van, dit schijnt de interval te zijn waarmee de Mistral komt en weer gaat.

De conclusie

Uit de wind en in het zonnetje is het ook in januari qua weer en levendigheid prima vertoeven in de Vaucluse. We hebben zelfs -met jas aan- een keer buiten op het terras geluncht! En geef toe, van een blauwe lucht word je toch sowieso een beetje blij? En laat de Vaucluse nou 300 zondagen per jaar hebben!
En wie weet… hebben we zelfs ons toekomstige woonplekje ontdekt…
Maar eerst terug naar Nederland voor een potje “reflechir” 😉