Blog

Tijd voor het besluit

Tijd voor hét besluit…


Yes! Frankrijk is “code oranje”! We mogen eind september 2021 op vakantie naar de Provence. Racefietsen op de auto, huisje geboekt in Faucon en off we go.

De grote vraag

Bovenop het feit dat reizen tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is als voor Corona, is deze vakantie voor ons extra speciaal. We hebben nu allebei een baan in loondienst waar we op de langere termijn niet heel gelukkig van worden. De huizenprijzen in Nederland stijgen in een krankzinnig tempo. Het “voordeel” van Corona is dat online werken veel normaler is geworden.

We spelen al een poos met de gedachte werk anders aan te pakken. Het wordt tijd voor een besluit: blijft Frankrijk voor ons voor altijd slechts een heerlijk vakantieland…. of gaan we doen waar we al een hele tijd over praten en fantaseren?

Tegen

De nazomer van 2021 is in de Provence is qua weer matig, er is veel wind en ook regen…. hmmm, dat kan hier dus ook. Het huurhuis in Faucon went best na 2 weken intensief gebruik, maar we hebben nu wel beeld bij het Franse leven aan het begin van de vorige eeuw 😉 Het huis is echter geen uitzondering, er zijn in Frankrijk heel veel van dit soort huizen. Verwarming, afvalverwerking en onderhoud werken hier nou eenmaal anders dan in Nederland.

Voor

En toch voelt het goed om hier weer te zijn. Er zijn hier ook in de eerste week van oktober nog zo veel wielrenners en andere fietsers. Sommigen wagen zich op dé berg, anderen genieten liever van de heuvels, terrasjes en beginnende herfstkleuren in het landschap rondom de berg. Maar het bruist hier! De fietscultuur leeft, de landschap is prachtig en het leven een stuk relaxter dan in Nederland.

Het besluit

Als we door Bédoin fietsen kijk ik Vincent voorzichtig aan en zie een big smile op zijn gezicht. We voelen allebei hetzelfde, dit is waar wij nu horen te zijn… Dus we hebben een besluit, we gaan ervoor: wij verkopen ons huis in Nederland, zeggen onze banen op en we gaan wonen en werken in de Provence!