Blog

Mooi verjaarsdagskado

Een mooi verjaardagskado

Een paar dagen voordat Vincent 50 wordt, krijgen we goed nieuws: op 5 mei krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. Een paar weken eerder dan verwacht, dat is nog eens een top verjaardagskado!
Het minder goede nieuws is dat de internationaal transporteur onze inboedel pas in juli kan brengen. Er is topdrukte, de huizenprijzen in Nederland zijn goed en veel mensen verkopen spontaan hun huis en verhuizen naar zuid-Europa.

Haast

We zijn superblij met het feit dat we de sleutel van ons huis zo snel al krijgen. Je leest regelmatig verhalen over hele andere scenario’s…. Maar wij hebben nietsvermoedend de afgelopen weken redelijk veel tijd doorgebracht op de racefiets (de verleiding was te groot, mooie ritten gemaakt) en de verjaardag van Vincent gevierd.

50!

En 50 is toch best een pijlpaal, dat mag worden gevierd. En wie had nu gedacht dat hij 50 zou worden in Frankrijk? Wij een jaar geleden nog niet. Gelukkig was er bezoek uit Nederland. Het weer zat niet mee, regen en bewolkt, en zonder bezoek zouden we ons misschien toch een beetje eenzaam gevoeld hebben in die grauwigheid. Aankomend weekend doen we het feestje nog eens dunnetjes over met vrienden uit Frankrijk. En nu zijn de weersvoorspellingen wel mooi, dus het wordt onze eerste BBQ hier in Frankrijk!

No stress

Dit alles neemt niet weg dat wie zijn billen brandt, op de blaren moet zitten. Nu staan we in de overdrive om een aantal zaken voor 5 mei te regelen.

Tot nu toe alles onder controle. Slim schemaatje bedacht om de betaling van het huis voor 5 mei te regelen en ook het uitzoeken van de assurance de habitation lijkt goed te komen. De Fransen spreken best een klein beetje Engels en als je je best doet in het Frans, komen ze je vaak halverwege tegemoet en weet je snel hoe de vork aan de steel zit.

In juli zijn we een aantal dagen dakloos, of beter gezegd: “inboedelloos”. We hebben een paar dagen te overbruggen tussen ons huurhuis en het arriveren van onze inboedel in het nieuwe huis.
Gelukkig houden we van kamperen. Halverwege juli kunnen we vertellen of kamperen in eigen huis ook leuk is of dat dit meer creperen is 😉

Het grote voordeel is natuurlijk wel dat klussen in een leeg huis veel makkelijker gaat dan in een bewoond huis… dus wie zin heeft… je bent van harte welkom!