Blog

Onze eerste weken in Frankrijk

Onze eerste weken in Frankrijk

 

 

En daar was dan opeens het moment van afscheid. Ondanks dat we erg uitkijken naar het avontuur voor ons, valt afscheid nemen toch wel zwaar… uiteindelijk was er te weinig tijd en teveel te doen… te weinig mensen nog echt kunnen spreken…

De heenreis

Gelukkig verloopt de reis naar Vaison la Romaine, waar ons tijdelijke woning staat, goed. Het is wel druk onderweg, veel Parijzenaren hebben vakantie en gaan op wintersport. We hebben een fijne overnachting in de B&B van Guus en Monica in Vievy. Na een heerlijk diner, nieuwe tips & tricks over het leven in Frankrijk en een contactadres in Carpentras reizen we op dag 2 verder en arriveren rond het middaguur in Vaison… in de regen!!

Helaas voor ons regent het de eerste twee weken sowieso en het is niet warm, de Fransen zijn dolgelukkig met de regen, maar wij moeten toch wel even slikken als we horen dat het in Nederland het prachtigste weer van de wereld is.

Vaison la Romaine

We zijn eerder in Vaison la Romaine geweest en we vinden snel onze weg in het dorp. De supermarkt (online bestellen kan hier ook!), de wijncooperatie en een aantal mooie fietsroutes in alle windrichtingen vormen maken we ons snel eigen. We fietsen natuurlijk ook al een keer langs ons nieuwe huis in Caromb; het staat er nog!

Het huurhuis went ook snel, hoewel we onze eigen spullen (die tijdelijk in opslag zijn in Nederland) wel missen. Vooral een lekkere bank zou fijn zijn. Na een fietsritje is het toch wel heel relaxed om lekker neer te ploffen op de bank en even Neflix te kijken. Maar Netflix hebben we gelukkig wel. Ook de app NL Ziet installeren we dus we blijven op de hoogte van het nieuws in de wereld. Alleen vertrouwen op de informatie die we via TV Monde krijgen is nog een bridge too far… Maar het goede nieuws op taalvlak is wel dat we in onze eerste week meteen al kunnen starten met Franse lessen via Maison Des Associations. Onze mede-cursusisten zijn een Engels stel, een Nederlands stel en een Amerikaanse. Heel representatief voor de groep buitenlanders die zich hier in de omgeving hebben gevestigd, horen we.

Maar wat is het wennen…

Al met al hebben we goede eerste weken maar wennen is wel het motto van deze weken. Langzaam komt het besef dat dit geen vakantie is en we niet op korte termijn weer naar huis gaan. Dat we het het woord “huis” gebruiken zegt genoeg 😉
Soms is het druk in huis: met z’n tweeën de hele dag thuis, allebei online werken, samen samen fietsen en samen erop uit is best een ding… En soms het hier een beetje eenzaam, boy…. wat missen we vrienden en familie! Goede reden om snel nieuwe vrienden te maken. Afgelopen vrijdag de eerste stap gezet; vrij onverwachts bezoeken we het Beer/Fish/Chips festival in Villedieu en we hebben een supergezellige avond en ontmoeten leuke mensen. Hopelijk volgen er nog veel van deze avonden… werk aan de winkel voor ons!

A bientôt!